Äärimmäisen pienikoiseen Asmoduksen Minikin 2:een on saatavilla päivitys, joka korjaa pieniä bugeja ja päivittää lämpörajoituksen TFR ja TCR arvot...

Lue lisää

Suomen uusi tupakkalaki kielsi sähkösavukkeissa käytettävistä höyrystetyksi tarkoitetuista nesteistä makuaineet, poislukien tupakkamaut. Näin ollen sähkösavukkeissa käytettävissä nesteissä myyntiin jääneissä makuvaihtoehdot rajoittuvat tupakan makuiseen tai täysin mauttomaan nesteeseen. Toistaiseksi muidenkin makuisia nesteitä saa tilattua esimerkiksi meidän verkkokaupastamme, joka toimii Suomen ulkopuolella, vielä 30.6.2017 asti, mutta 1.7.2017 alken samainen tupakkalaki kieltää myös verkkokauppaostokset niiden osalta. Mutta mitä jos haluan sähkösavukenesteeni maistuvan joltakin muulta kuin tupakalta?

Lue lisää

Viime vuonna lähes koko henkilökuntamme matkasi Espanjasta Ranskaan Pariisin messuille tutkailemaan sen hetkistä tarjontaa, solmimaan uusia suhteita ja moikkaamaan jo olemassa olevia yhteistyökumppaneita. Samalla vietettiin pienimuotoiset pikkujoulut.

Tällä kertaa henkilökuntamme matkasi Espanjan Madridiin ExpoVape –tapahtumaan, joka olikin jo hieman toisenlainen projekti, sillä toisin kuin viime vuonna, nyt henkilökuntaamme on myös Suomessa Tampereella ja Helsingissä sekä Virossa Tallinnassa. Lähes kolmenkymmenen henkilöstöstämme matkaan pääsi lähtemään kaksikymmentä ja osaanottajia oli kaikista toimipisteistämme...

Lue lisää

Toisinaan sähkösavukkeiden myyjänä törmää siihen, että laitteista tehdään aivan liian teknisiä ja hankalia käyttää, kun todellisuudessa kyse tässä touhussa on vain tupakan korvaamisesta oletetusti terveellisemmällä vaihtoehdolla ja mahdollisesti koko nikotiiniriippuvuuden lopettamisesta. Suurelle osalle käyttäjistä sähkösavukkeen käyttöön muodostuu kuitenkin vahva side ja touhusta muodostuu tietynlainen harrastus, jossa tavoitteena on löytyy se paras mahdollinen höyry ja käyttömukavuus. Tähän kategoriaan tuntuu tulevan uusia laitteita kuin sieniä sateella. Toiselle puolelle jää silti suuri määrä ihmisiä, joille ei ole tavoitteena saada sähkösavukelaitteesta kuin se tarvittava nikotiiniannostus, jotta tupakanpoltto jää taakse. Siihen kategoriaan Eleaf on nyt tuonut uuden iCare –laitteen, joka lupaa tehdä tämän, äärimmäisen yksinkertaisesti.

Lue lisää

Yksi viimeaikojen trendeistä on ollut helppokäyttöiset ns. All-in-One laitteet, joissa laitteseen on sisäänrakennettuna tankki ja höyrystin. Tämä tekee laitteen käytöstä paitsi helpompaa, vähentää se myös ongelmien riskiä, kun ylimääräiset kierteet ja liitokset on poistettu. Yksi tälläisistä uutuuksista on Kangerin CUPTI, jota kutsutaan myös lempinimellä REBOX, sillä se on selkeää jatkumoa ja tuotekehitystä Kangerin NEBOX –laitteelle....

Yksi CUPTIn ehdottomista valttikorteista on sen pohjasta suljettu 5ml lasitankki. Siinä missä NEBOX on saanut jonkin verran palautetta siitä, että kondensio valuu aina pohjasta löytyvän ilmareiän kautta pöydälle, ei sellaista ongelmaa CUPTIssa uuden rakenteen ansiosta luonnollisesti...

Lue lisää

Noin vuosi sitten Wismec tuli höyryttelijöiden tietoisuuden Presa –laitteellaan. Tämän jälkeen yhtiö on laittanut ns. hynttyyt yhteen yhdysvaltalaisen laitesuunnittelija JayBon kanssa ja jälki on ollut vakuuttavaa. Wismec ja JayBo ovat onnistuneet tuomaan markkinoille hittituotteita hittituotteiden perään ja valikoima sisältää jo legendaksi muodostuneita tuotteita kuten Reuleaux RX200, Noisy Cricket ja Theorem, jotka ovat kaikki painautuneet harrastajien mielen sopukoihin.

Lue lisää

Aivan kuten talvellakin, aiheuttaa kesä tiettyjä varotoimia sähkösavukkeen kanssa. Yhä useampi suomalainen myös lentomatkustaa lämpimämpiin maihin kesälläkin varmistaakseen edes yhden aurinkoisen viikon lomallaan. Käymme tässä artikkelissa läpi muutamia seikkoja sähkösavukkeen kanssa lentämisestä sekä mitä tulee ottaa huomioon sähkösavukkeen kanssa kesällä.

Keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa näkee paljon kysymyksiä siitä, saako sähkösavuketta ylipäätänsä ottaa mukaan lennolle. Tai jos saa, niin miten ne tulisi pakata. Uusi kansainvälisen ilmailuliiiton IATA:n määräys siitä, että sähkösavukkeen akkuja ei saa kuljettaa lainkaan matkustajakoneen ruumassa on myös aiheuttanut epätietoisuutta.

Lue lisää

Vuosittain selvä kesän merkki on markkinoille putkahtelevat pienet laitteet, jotka eivät paina shortsien taskussa ja ovat käteviä kuljettaa mukana. Valikoimaammekin on ehtinyt näistä jo kaksi vahvaa kandidaattia, Eleafin iStick Pico ja vielä pienempi Mini Volt 40W, joita voitasiin tutkia tarkemmin.

Lue lisää

Drippereistä saatu höyryttelyelämys on kautta historian ollut paras mahdollinen, mitä sähkösavukkeista voi saada. Kun yhtälöstä poistetaan kokonaan nesteen kuljettaminen vastukselle ja neste tiputetaan suoraan niille, saavutetaan aina paras mahdollinen maku. Ainainen nesteen tiputteleminen vastukselle on kuitenkin varsin työlästä ja niimpä sille on yritetty kehittää helpottavia innovaatioita. Yksi tälläinen vaihtoehto on ns. Bottom Feeder (BF), jossa dripperille neste syötetään alakautta pullosta tai tankista liittimen kautta.

Lue lisää

Sähkösavukkeissa ei laitepuolella ole hiljaittain juuri tapahtunut mitään mullistavaa, vaan jokainen uutuustuote on vain aavistuksen tehokkaampi, helpompi käyttää tai energiatehokkaampi parantaen akkukestoa. Lisäksi valmistajat ovat keskittyneet pitkälti EU-direktiviin mukaisten laitteiden suunnitteluun ja muutamilta valmistajilta onkin nähty ensimmäisiä kehitysversioita tunkevan markkinoille hiljattain.

Yksi laite, tai oikeastaan laiteperhe on kuitenkin herättänyt paljon huomiota oikealla tavalla, nimitttäin tavalla, ettei siitä tunnu oikein löytyvän vikaa. Tämä laiteperhe on Endura ja Prism –tankkien tuoteperhe, joka on aloittelijoille suunnattu laiteperhe ja tuntuu olevan lähes täydellinen paketti tupakasta siirtymiseen.

Lue lisää

Pitkäaikainen suosikkilinja Cosmic Fog uudistuu. Uutta on niin pullot kuin sisältökin. Pullot muuttuvat paremmin valoa eristäviin mustiin versioihin ja samalla etiketit selkiytyvät.

Samassa uudistusrytäkässä nesteiden sekoitusuhde muuttuu nykyaikaisiin normeihin sopivaksi 30 / 70 PG/VG -sekoitussuhteeseen, joka toimii paremmin nykyaikaisilla laitteilla.

 

Lue lisää

Lähes jokainen höyryttelijä on jossain vaiheessa käyttänyt tikkumallisia höyryttimiä, olivat ne sitten vanhoja 510-malleja, eGo-malleja, Evod-malleja tai Justfog –malleja. Iso osa näistä käyttäjistä on myös kohdannut niiden heikkouden, joka on niiden kestävyydessä mekaanista vääntöä vastaan. Pitkä, yli 10cm pitkä tussin paksuinen laite etutaskussa vääntyy väkisinkin esimerkiksi istumaan mentäessä, sillä liittimeen ja painoliitäntöihin kohdistuu valtavasti mekaanista vääntöä.

Lue lisää

 

Vaporflask on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä ja halutuimmista ns. Highend –modeista. Se tuli markkinoilla DNA –piirin saattelemana ja sai uusia versioita uusien dna-piirien versioiden mukaan. Myöhemmin siitä tuli myös SX350J –malli sekä Vaporsharkin brändille tehty malli.

Se oli myös ensimmäisistä kahden akun laitteista, joihin oli designiin tuotu jotain muutakin kuin rasia, jonne 2 akkua mahtuu. Sen muotokieli on saanut paljon vaikutteita taskumatista ja oli suunniteltu ennen kaikkea mahtumaan taskuun kätevästi, kun muoto myötäilee farkkujen taskussa reiden muotoa.

Modi ei kuitenkaan ollut kaikille, jo pelkän hinnan takia. Yhdysvalloista Suomeen lennättäneenä Vaporflaskista sai tililtään kadottaa parhaimmillaan yli 300 euroa. Se oli korulaite, joka ei siis todellakaan ollut kaikille.

Lue lisää

Ongelmia?

17.01.2016

Kaikki ei aina mene niinkuin kuvittelisi. Ei meillä, eikä asiakkailla. Uudessa verkkokaupassa on paljon uutta ja ihmeellistä, erilaista kuin ennen. Olemme koonneet tähän yhteen Usein Kysyttyjä Kysymyksiä koskien uutta verkkokauppaa.

Lue lisää

Propaganda uudistuu

15.01.2016

Erittäin suosittu nestesarja Propaganda uudistuu. Uudistus on osa Diasetyylittömään tuotesarjaan pyrkivää linjausta. Samalla nesteen brändi muuttuu huomattavasti yksinkertaisempaan, aikuismaisempaan tyyliin. Lisäksi pullon väri muuttuu rusehtavasti mustaan.

Lue lisää

Nyt kun kelit ovat kylmenemään päin ja joulukin on pian jo ovella, on syytä käydä läpi muutamia asioita, joita talvessa on syytä ottaa huomioon höyryttelijänä. Vaikka höyrypilvet tuntuvat ja näyttävät huomattavasit suuremmilta pakkasessa kuin kesäkelissä, on siinä muutama negatiivinenkin asia, jotka on syytä tiedostaa.

Lue lisää

Joyetech eGo ONE VT jatkaa menestyksekästä eGo ONE –sarjaa, joka on sisältänyt pääasiallisesti aloittelijaystävällisiä laitteita, joita käyttääkseen ei tarvitse tuntea itseänsä sähkösavukeguruksi tai omistaa tekniikkainsinöörin papereita.

Joyetech ottikin rohkean askeleen lisätessään säätöominaisuuksia laitteeseen, sillä luonnollisesti mitä enemmän laitteessa on säätöjä, sitä monimutkaisemmaksi sen käyttö muuttuu.

eGo ONE VT on mukava tuulahdus putkimallisten modien/akkujen markkinoille, joka on viimeaikojen boksimodisuosion varjossa elänyt pientä hiljaiseloa ja varteenotettavia uutuuksia on tullut kovin vähän. On kuitenkin olemassa paljon höyrytteljöitä, jotka eivät pidä luontevana höyrytellä laatikon tai askin muotoisesta laitteesta, vaan sen täytyy olla pitkulainen ja pyöreä.

Lue lisää

iStick tuotesarja on ollut yksi kautta-aikojen myydyimmistä tuotesarjoista höyryttelyn saralla. Sitä voi kiistatta verrata sellaisiin legendoihin, kuten vaikkapa Lavatube tai Vamo. Eleaf onnistui tuomaan ns. boksimodit kaikkien höyrytteljöiden kouriin ja tuotenimen sellaiseksi, jonka jokainen höyryttelijä tuntee.

Nyt tämä tuotesarja on ehtinyt jo seitsemänteen sukupolveen ja pyrkii yhdistelemään kaikkia eri iStick –mallien kehuttuja ominaisuuksia yhdeksi laitteeksi. Tämä laite kantaa nimeään iStick 60W TC.

Isoin uudistus uudessa iStickissä on mahdollisuus vaihtaa akkua myös pienemmissä malleissa. Aikaisemmin pienemmissä iStickeissä on ollut sisäänrakennettu akku. Käytettävä akkuteknologia on kuin missä muussakin laitteessa käytettävä teknologia, joka johtaa siihen, että jonkin ajan kuluttua akku ei vain yksinkertaisesti enää jaksa pitää varausta niin hyvin kuin uutena. Suurin osa meidänkin tietoon tulleista hajonneista iStickeistä vika on johtunut nimenomaan väsähtäneestä akkukennosta sisällä, jonka jälkeen koko laite on ollut käyttökelvoton. Akkujen vaihtomahdollisuudella sisälle voi aina vaihtaa uuden 18650 –akkukennon ja jatkaa laitteen käyttöä, joten kyseinen ominaisuus lisää laitteen käyttöikää huomattavasti.

Lue lisää

Asiasanat:


Laitteita, joissa on pyritty mahdollisimman yksinkertaiseen käyttöön rakentamalla tankki yhtenäiseksi itse virtalähteen kanssa, on markkinoilla ollut vielä suhteellisen vähän. Oikeastaan ensimmäinen suuremmalla joukolle tarkoitettu Joyetech eGrip oli ensimmäinen laite, joka pystyi tarjoamaan tälläisen kokoonpanon suhteellisen huokeaan hintaan. Joyetech eGrip kuitenkin sopii pääasiallisesti aloittelijoille ja höyryn ensiksi suuhun kerääville, eikä yksinkertaisesti riitä tarjoamaan riittävästi tehoja sellaisille höyryttelijöille, jotka haluavat vetää höyryn suoraan keuhkoihin.

Lue lisää

Lähes kaikilla syy sähkösavukkeen käyttöön on tupakanpolton lopettaminen tai edes vähentäminen. Kaikilla ei kuitenkaan ole edes tavoitteena lopettaa nikotiinin käyttöä, vaan sähkösavuke on tullut korvaamaan tupakan nikotiinin lähteenä ja sen käyttöä jatketaan vuosia.

Jossain vaiheessa, usko pois, jokaiselle tulee matkan varrella vastaan tilanne, että höyryttely kyllästyttää ja toisinaan tekisi jopa mieli palata perinteiseen savukkeeseen. Mikä neuvoksi, että maailman yksi helpoimmista asiosita tehdä, tupakan sytyttäminen, jäisi tekemättä?

Lue lisää

Lajittele:
Lisätty
  1. 1
  2. 2